Vegetarisk korma

Dette er en vegansk variant av den tradisjonelle indiske retten Korma, og den består av grønnsaker og cashewnøtter som er kokt inn i en kremet currysaus. Retten er et supert middagsalternativ på en kjøttfri mandag, og den smaker kjempegodt! Flere typer grønnsaker kan benyttes i retten, – du kan for eksempel bytte ut noen av gulrøttene med samme mengde blomkål.

VEGETARISK KORMA

Ingredienser:
1,5 ss vegetabilsk olje
1 løk, hakket
5 fedd hvitløk, revet
1 ts revet ingefær
2 poteter i terninger
4 gulrøtter, medium størrelse, i terninger
1/2 chili, hakket (frøene fjernet)
1 boks tomater (pressede 400 g)
1/2 dl vann
2 ts salt
3 ss cashewnøtter
1 ss karripulver
1 ts spisskummen (eller koriander)
1/2 ts kardemomme
1/2 ts garam masala
2,4 dl frosne erter
1/2 rød paprika i strimler
1/2 grønn paprika i strimler
2, 4 dl Oatly matlagingsfløte (se kommentar nedenfor)

Evt. hakket koriander oppå. Kan sløyfes.

Kommentar: Oatly matlagingsfløte kan byttes ut med kokosmelk eller vanlig fløte.

Slik gjør du:
1. Varm oljen i en stekepanne og ha i løk og hvitløk. La alt surre på medium varme et minutt eller to. Ha deretter i krydderet og fres videre i noen sekunder.

2. Tilsett poteter og gulrøtter, og la det steke med et par minutter. Skru evt.ned varmen så retten ikke svir seg, og rør rundt.

3. Ha i de hermetiske tomatene, og vann, ingefær, chili, cashewnøtter og salt. La alt småkoke i 15 minutter til potetene begynner å bli møre.

4. Ha så i fløten, paprikaen og ertene, og kok videre på svak varme i ca 10 minutter til. Sjekk at potetene er gjennomkokt, og smak til retten med litt mer salt hvis det trengs. Hvis du vil ha en enda tykkere konsistens på kormaen, koker du retten en liten stund til.

Server kormaen med ris og hakket koriander, og gjerne nanbrød eller annet brød til.

Legg inn en kommentar

Oppdag mer fra Bodils lille blogg

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese